Minimax is aanwezig op Lifestyle Hasselt van 08 tot 11 Maart.

Aarzel niet om ons te komen bezoeken....

Veelgestelde vragen en antwoorden


De top 5 meestgestelde vragen

 • Moet ik koud water ook ontharden?

  Antwoord: ja. Hoewel koud water minder snel kalkaanslag veroorzaakt dan warm water, is het beter om ook het koude water in uw woning te ontharden. Vooral omdat heel wat huishoudelijke apparaten het water koud aanvoeren en daarna verwarmen. Denk maar aan uw vaatwasser: ook die moet u regelmatig met onthardingszout vullen.

  Ook waar u alleen koud water nodig heeft, is het beter om onthard water te gebruiken. Kijk maar eens in de waterbak van uw hond of kat. Ook daar ziet u duidelijk kalkaanslag. En dat geldt dus ook voor het toilet of wastafels die alleen koud water verbruiken. Een waterontharder op de centrale aanvoerleiding van uw woning plaatsen, geeft dus het beste resultaat en het maximale rendement van uw investering.

  Ik wil meer informatie
 • Wat is kalk?

  Kalk is een verzamelnaam voor de harde mineralen, op basis van calcium en magnesium.

  Kalk in leidingwater
  Wanneer mensen het hebben over kalkrijk water of hard water, bedoelen ze water met een hoge concentratie calciumcarbonaat. In mindere mate magnesiumcarbonaat. Hard water is niet schadelijk voor de gezondheid, maar zorgt wel voor kalkaanslag. Wanneer we water verwarmen, daalt de oplosbaarheid van de kalkdeeltjes en slaan ze neer als kalkaanslag. Dat zien we direct in waterkokers, de neerslag krijgt de naam kalksteen of ketelsteen.

  De chemische formule van kalk is CaCO3

  Ik wil meer informatie
 • Zorgt het zout in de waterontharder voor de ontharding van water?

  Antwoord: nee. Het hars in de twee filters zorgt voor de ontharding van het leidingwater. Het zout dient enkel om het hars te reinigen. Het zout komt dus niet in contact met uw drinkwater.

  Zie ook de pagina ' Smaakt zacht water zout?'

  Of

  Wat is een ionenwisselaar precies?

  Of

  Lees hier meer over het zoutblokken systeem van Minimax

  Ik wil meer informatie
 • Is zacht (onthard) water drinkbaar?

  Antwoord: ja. Waterontharding d.m.v. ionenwisseling is door de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) erkend als behandeling van water bestemd voor menselijke consumptie. En als je onthard drinkwater ontleedt, voldoet het helemaal aan de Vlaamse drinkwaterrichtlijn. De vuistregel is, als het water drinkbaar is voor de ontharder, is het ook erna drinkbaar.

  Deze vraag komt uit een veelvoorkomend misverstand. Veel mensen denken namelijk dat water onthard wordt door zout. Dat is NIET het geval. Het water wordt zacht door over de harsfilters te lopen. Het zout wordt enkel gebruikt om de filters te regenereren (schoon te spoelen). Dat regenereren gebeurt met zout water, vandaar het misverstand.

  Ik wil meer informatie
 • Wat zijn de afmetingen van een Minimax waterontharder?

  Antwoord: de Minimax waterontharder is speciaal ontworpen voor gezinswoningen. Wij maakten het toestel erg compact, en dus perfect te installeren in een beperkte ruimte. Het toestel past zelfs in een keukenkast! De exacte afmetingen van de Minimax waterontharder ziet u hieronder.

  Afmetingen van de Minimax Waterontharder

  Ik wil meer informatie

Selecteer een categorie:

Zoek het antwoord op uw vraag


U kunt ook contact met ons opnemen of informatie aanvragen

Ga naar contactgegevens Ik wil meer informatie
is de e Minimax geïnstalleerd in