Zomer bij Minimax

Verzacht uw zomer  met onze actie.

Hoe werkt het Minimax zoutblokkensysteem?


  • Het onthardingszout wordt gebruikt om de filters in de waterontharder te regenereren
  • De filters halen de kalk uit het water, het zout reinigt de filters
  • Dit zout komt niet in contact met uw drinkwater
  • Uw zachte water smaakt dus niet zout
Klik hier om zout te bestellen Ik wil meer informatie

Wilt u ook een definitieve oplossing voor kalkaanslag?
Onze expert komt graag geheel vrijblijvend langs.

Maak een afspraak

WAAROM ZIJN ZOUTBLOKKEN NODIG?

Het blokzout wordt gebruikt om de filters van de Minimax die het kalk uit het water halen weer schoon te spoelen. Dit kan u uitvoerig bekijken in een eerder hoofdstuk over de de werking van een ionenwisselaar. Calcium en magnesium worden namelijk gewisseld tegen het natrium uit de zoutblokken.

De zoutblokken van de Minimax zijn gemaakt uit zout van voedingskwaliteit dat bovendien gezuiverd en vacuümgedroogd is. Het wordt geperst onder hoge druk. Er wordt geen enkel ander middel toegevoegd. Door de hoge persdruk gaat het zoutblok ook vast blijven en zijn vorm behouden tot het blok helemaal is opgelost.


HOEVEEL ZOUT VERBRUIKT DE MINIMAX?

Een vulling weegt 8 kilogram, 2 blokken van elk 4 kilogram. De vullingen zijn verpakt in handige draagtasjes zodat ze makkelijk te hanteren zijn.

Het zoutverbruik is afhankelijk van 2 parameters, uw waterverbruik en uw hardheid. Omdat in België grote verschillen in hardheid optreden, zullen onze technici de hardheid bij u persoonlijk opmeten en de hoeveelheid zacht water per pak blokzout haarfijn uitrekenen.

Als Minimaxeigenaar is de zoutapp gratis te downloaden. Met deze app heeft u een exact beeld van hoe het zout in uw Minimax evolueert.


is de e Minimax geïnstalleerd in