Zomer bij Minimax

Verzacht uw zomer  met onze actie.

Wat is een waterontharder?


Een waterontharder is een apparaat dat schadelijk hard (kalkrijk) water omzet naar onschadelijk zacht water. Lees meer hieronder.
Ik wil meer informatie

Wilt u ook een definitieve oplossing voor kalkaanslag?
Onze expert komt graag geheel vrijblijvend langs.

Maak een afspraak

Een waterontharder werkt steeds in twee stappen

Het harde (kalkrijke) water wordt gefilterd door de waterontharder.
Het harde (kalkrijke) water wordt gefilterd door de waterontharder.

In de eerste stap wordt het harde (kalkrijke) water gefilterd door de waterontharder. De kalk wordt uit het water gehaald en de woning krijgt nu het zachte water. Er is geen kalkafzetting meer en het water voelt zacht aan, net als in de bergen.
De filter van de waterontharder wordt gereinigd.
De filter van de waterontharder wordt gereinigd.

In de tweede stap wordt de filter van de waterontharder gereinigd. Dit gebeurt automatisch, u hoeft hiervoor helemaal niets te doen. De reiniging wordt in ons vakjargon de regeneratie genoemd en het is op dit moment dat het zout dat u in de waterontharder doet wordt gebruikt. Het zout maakt de kalk van de filter los en stuurt de kalkdeeltjes naar de afvoer.

24/24h zacht water en geen elektriciteit nodig

Een 'gewone' waterontharder stopt met werken tijdens de regeneratie. U heeft dan terug hard water. Een Minimax bevat een dubbele filter. Wanneer de eerste wordt gereinigd, geeft de tweede nog steeds zacht water. U heeft dus een zacht water productie 24/24h.

Een 'gewone' waterontharder wil de hard water fase zo veel mogelijk 's nachts laten doorgaan. Hiervoor moet de ontharder een klok hebben. Deze toestellen worden dan ook op het elektriciteitsnet aangesloten. Een Minimax hoeft niet te wachten met zijn regeneratie doordat het toestel de dubbele filter technologie heeft. Er is dus ook geen klok nodig en het toestel wordt niet aan het elektriciteitsnet verbonden. Het werkt zuiver en alleen op de waterdruk. Eenvoudig, kostefficiënt en milieuvriendelijk.

Wilt u gebeld worden? Vul uw naam en telefoonnummer in.
Eén van onze deskundige medewerkers neemt contact op.

is de e Minimax geïnstalleerd in