Is calcium of magnesium nodig in drinkwater?

Antwoord: nee. Er zijn geen minimum- of maximumnormen voor de hardheid van ons drinkwater, niet van de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO), en niet van de Europese Gemeenschap. De huidige Europese Drinkwaterrichtlijn 98/83/EG van 1998 voor water voor menselijke consumptie bevat geen enkele verwijzing naar de hardheid, het calcium- of het magnesiumgehalte. Een evenwichtige voeding levert immers voldoende calcium.

Het calcium in ons drinkwater komt bovendien alleen voor in minerale, ongebonden vorm. Ons lichaam kan het calcium in deze vorm niet goed opnemen, dus heeft het eigenlijk geen enkel effect.

Om calcium op te nemen in het lichaam, zorg je voor voldoende calciumrijke voeding zoals:

  • melk en melkproducten
  • boter
  • kaas
  • andere zuivelproducten
  • gedroogde groenten en fruit
  • chocolade
  • vette vissoorten en zeevruchten
  • orgaanvlees
  • volkorenbrood

Water is hierbij van ondergeschikt belang. In streken met natuurlijk zacht water wordt het water ook niet 'verhard'.

Terug naar vragenoverzicht
is de e Minimax geïnstalleerd in